Algemene info

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Algemene info


Over ademcoaching/ademtherapie is de laatste tijd steeds meer te horen op tv en in de media en dat is niet zo gek. Het Trimbos instituut geeft aan dat 1,3 miljoen werkenden last hebben van spanningen en burn-out klachten. Dat kan zich uiten in niet goed kunnen slapen, piekeren en teveel stress. Een volle agenda, stress, druk, spanningen of bepaalde gebeurtenissen kunnen er voor zorgen dat jouw ademhaling uit balans raakt.

Altijd druk
In deze moderne tijd staan wij werkelijk al-tijd aan. Los van onze dagelijkse bezigheden zoals: werk, deadlines, afspraken, relaties, kinderen, zorg voor anderen, huishouden, boodschappen, e-mails, telefoon gebruik, en sociale media. Daaraan gekoppeld de door jezelf opgelegde taken die je uit ‘moet’ voeren van jezelf. Daardoor ben je je altijd maar druk, druk, druk.
Het gevolg kan zijn dat je mede hierdoor te veel in je hoofd zit en zo de verbinding met je lichaam kwijt raakt met onderstaande klachten als gevolg:

Onderzoek jouw ademhaling
Voel je je opgejaagd? Heb je onrustige gedachten? Voel je je minder fit, moe en niet uitgerust? Of heb je vage lichamelijke klachten? Dan kan het handig zijn om jouw ademhaling eens onder de loep te nemen met behulp van een goed opgeleide ademcoach. Bij ademcoaching leer je om bewuster te ademen en zodoende jouw ademhaling te optimaliseren met als gevolg een verbetering van jouw fysieke en mentale welzijn.
De ademhaling heeft invloed op jouw algehele gezondheid. Verander je de ademhaling dan kun je verschillende aspecten van jouw leven veranderen zoals:

Stressvermindering
Door bewuster te ademen en het optimaliseren van jouw ademhalingstechniek zorg je dat je beter kunt ontspannen en stressniveaus kunt verlagen. Zodoende kun je zelf actief stress verminderen.

Emotioneel beter in balans
Jouw ademhaling is gekoppeld aan je emoties. Door je adem te trainen krijg je meer inzicht in jouw manier van ademen en de verbinding met je emoties. Dat levert jou handvatten op om jouw ademhaling te reguleren waardoor je meer emotionele balans kunt ervaren.

Focus en concentratie verbeteren
Door het toepassen van specifieke ademhalingstechnieken kun je er voor zorgen dat je minder afgeleid bent en je aandacht meer kunt focussen op datgene waar je mee bezig bent. Daardoor kun je je concentratie verbeteren en ervaar je meer focus.

Meer energie
Door bewuster ademen is het mogelijk om je energieniveaus te verbeteren. Ademhalingstechnieken zorgen voor meer CO2 en dus zuurstof in je cellen. Daardoor voel je je energieker.

Verbeterde slaapkwaliteit
Ontspannende ademhalingstechnieken voorafgaand aan de slaap geven je lichaam rust en ontspanning. Hierdoor slaap je beter, dieper en wordt je uitgerust wakker.

Verbeter je gezondheid
Veel mensen ademen oppervlakkig en zijn zich niet bewust hoe ze ademhalen. Met ademcoaching leer je om een meer ontspannen techniek toe te passen. Hierdoor ga je je ook rustiger en ontspannen voelen. Dit heeft gunstige effecten op jouw algehele gezondheid en welbevinden.

Zelf werken aan jouw gezondheid
Als vanzelfsprekend is adem coaching geen vervanging voor medische consulten en/of behandelingen. Het is eerder een aanvulling en kan helpen om jouw welzijn te verhogen op een manier dat je daar zelf invloed op hebt.